0

Book Buying Tag

Ik ben getagd! Ik ben getagd! Iedereen mag het weten, ik ben getagd! Ik hou van tags, ik vind het leuk om de antwoorden te lezen op de vaak bijzondere vragen. Ditmaal ben ik getagd door LadyNina De Lady Library. Lees snel verder om mijn antwoorden op verschillende vragen over het kopen van boeken te lezen!

1. Ben jij verslaafd aan boeken kopen?

Ja, en ontzettend ook. Ik heb nog een hele berg boeken die ik nog niet gelezen heb of waar ik al een beetje in ben begonnen en toch vind ik telkens toch weer een excuus om nog meer boeken te kopen. De stapel hierboven zijn de boeken waar ik op dit moment mee bezig ben.

2. Wanneer koop je meestal boeken?

Meestal koop ik of boeken bij een boekhandel bij mij in de buurt of lekker makkelijk bij de Bruna. Maar ik ga toch het allerliefst naar de boekhandel, je kan daar zo lekker snuffelen zonder dat het personeel je aan zit te staren.

3. Hoeveel boeken koop je meestal per keer?

Over het algemeen koop ik vaak één boek waarvoor ik ook echt naar de winkel ging en neem ik nog een ander boek mee omdat die mij zo leuk lijkt. Wat mij ook vaak gebeurd is dat ik als cadeau voor iemand een boek koop en dan met een slecht excuus ook nog één voor mezelf. Dus vaak loop ik uiteindelijk met twee boeken de winkel uit.

4. Ga je meestal alleen boeken kopen, of met iemand samen?

Meestal ga ik alleen, maar ik vind het ook heel erg gezellig om met mijn vriend of moeder te snuffelen in boekwinkels.

5. Wat trekt je aan in een boek?

Heel veel verschillende dingen. De voorkant, de achterkant, de dikte, de bekendheid en zelfs de manier van hoofdstukken indelen. Ik kan niet echt één ding zeggen waarop ik een boek uit kies. Ik vind eigenlijk altijd wel een reden waarom ik een boek mee naar huis moet nemen.

6. Is er een specifiek genre waar je meteen naartoe gaat in een boekwinkel?

Vaak eindig ik toch wel in de Engelse sectie, ik vind het gewoon een mooiere taal. Maar je kan me ook vinden bij lichte literatuur, de populaire boeken, de thrillers en de fictie.

7. Koop je boeken liever nieuw, tweedehands of maakt het je niet uit?

Ik koop het liefst boeken nieuw. Ik doe ook altijd heel erg mijn best om mijn boeken er als nieuw uit te laten zien, dus geen ezelsoren of gebroken ruggen bij mij!

8. Hoeveel geef je gemiddeld uit aan boeken in de maand?

Per maand denk ik wel dat ik sowieso 40 euro uitgeef aan boeken, maar vaak ook wel meer.

9. Heb je jezelf wel eens een boek-shopverbod opgelegd?

Ben je gek?! Natuurlijk niet, waarom zou iemand het in zijn hoofd halen om dat te doen? Als ik geld moet besparen dan ga ik wat minder shoppen maar ik zou nooit een boek laten liggen om zoiets zots als een boek-shopverbod.

10. Hoe lang duurt het voordat je aan een boek begint nadat je hem hebt gekocht?

Heel vaak begin ik er direct aan, maar dit zegt niet dat ik het gelijk uitlees. Ik ben op dit moment in zeven boeken aan de slag, dus voor ik een boek uit heb duurt het wel eventjes, tenzij het natuurlijk een heel heel heel erg goed boek is.

11. Koop je liever meerdere voordelige, dunne boeken, of één duur, dik boek?

Dit is een hele lastige… Ik let vaak heel erg op de prijs en hoeveelheid verhouding, maar ik heb wel vaak gemerkt dat dunne boeken mij niet zoveel plezieren als dikke boeken. Dus ik zou gaan voor een duur dik boek, maar dat boek kan natuurlijk niet in zijn eentje met mij mee naar huis want dan wordt die eenzaam. Er is altijd wel een excuus om dan twee dure boeken mee te nemen.

12. Heb je nog iets te zeggen over je boekverslaving?

Ik lees terwijl ik loop, dat is denk ik het meest rare aan mijn boekverslaving. Ik vind het heerlijk om een route die ik vaak loop, te lopen terwijl ik lees. En geloof me, ik ben nog nooit ergens tegenaan gelopen. Iedereen kan het, het is een vaardigheid die je veel moet oefenen.

13. Wie tag je?

Ik tag Angelica van Snooglets3! Dit is eigenlijk een Simsblog, maar ik weet dat zij heel erg van lezen houdt, dus vandaar! En ik ga vals spelen want ik wil namelijk ook Sanne van SJkitchen taggen, ook niet ene boekenblog maar wel ook een boekenworm!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *