0

Crossed – Ally Condie

Deze zomer heb ik al het eerste deel van deze reeks gelezen, Matched. Het tweede deel had ik al een tijdje in huis liggen en het werd toch maar eens tijd om hem uit te lezen!

Zoals ik al zei is Crossed het tweede deel van de Matched serie. Ik ga niet helemaal uitleggen waar de serie over gaat, dat kan je lezen in deze review. Dit boek gaat verder met het verhaal. Ky en Cassia zijn verplaatst en zijn niet meer bij elkaar, maar toch blijft hun liefde bestaan. Cassia verzint een plan om achter Ky aan te gaan. Door middel van ruilen en doen wat haar hart haar zegt gaat ze hem volgen en komt ze waar hij is geweest. Al snel ontdekt ze dat hij een kloof is ingevlucht en natuurlijk gaat ze erachteraan. Onduidelijk is of hij het wel echt heeft gedaan, hoe lang hij daar al is en of hij daar überhaupt nog verblijft! Onderweg komt ze Indie tegen die ze op sleeptouw neemt want Indie wil naar de opstand en stiekem wil Cassia dit ook wel. Ondertussen is Ky op zoek naar de burgers om zich daar bij aan te sluiten samen met Eli, een klein jongetje die hij mee nam omdat hij zo erg op Bram leek. De twee geliefden vinden elkaar weer en moeten dan een keuze maken, naar de opstand of niet? Cassia kiest ervoor om naar de opstand te gaan, maar in de boot waar ze er naar toe gaat is er geen plek voor Ky. Ky gaat ook naar de opstand  voor Cassia maar dan te voet. Zullen ze elkaar weer tegen komen?

Ik moet eerlijk zeggen dat het boek mij niet heel erg greep. Het duurt ontzettend lang voor ze elkaar uiteindelijk vinden. Doordat het perspectief om het hoofdstuk wisselt van hoofdpersoon heb je het idee dat er een catch is. Zeker wanneer Ky en Cassia elkaar bijna vinden. Maar die catch is er niet. Ik dacht zelf eerst dat er uiteindelijk heel veel tijd tussen zou zitten wanneer ze eindelijk op dezelfde plek zijn volgens het verhaal. Doordat het al lang duurt voor ze elkaar vinden verwacht je een hoogtepunt, maar die is er niet. Voor de rest gebeurt er in het verhaal niet veel interessants. Telkens wordt er een beetje spanning opgebouwd maar naar mijn idee had dit nog veel beter gedaan kunnen worden. Het wordt nu net niet gedaan waardoor het verhaal mij niet aangreep. Ik weet dat ik dit ook zei over het eerste deel, ik hoop dus dat deel drie wel een stuk spannender is maar ik vrees voor het ergste.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *