0

De Sims, kinderspel?

Wanneer je zegt, of toegeven eigenlijk, dat je een Sims-speler bent, wordt je al vaak niet meer serieus genomen. Er is een bepaald beeld ontstaan bij Sims-spelers dat gelijk is aan lollies eten en K3 liedjes uit je hoofd kennen. Vaak wordt vergeten hoe immens groot en divers de community is die achter deze franchise staat. Daarnaast is De Sims allang niet meer wat het eerst was, laat me er even wat dieper op in gaan.

Onlangs is De Sims 3 Studententijd uitgekomen, het inmiddels negende uitbreidingspakket/add-on (over de slash in een andere post later meer) van De Sims 3. In totaal zijn er al 24 uitbreiding voor De Sims geweest. Hierbij reken ik de base games en de zogeheten accessoires pakketten niet mee, zou ik dit wel doen dan kom ik uit op 45 spellen. Vijfenveertig spellen (!) dat is geen kattenpis! Daarbij zorgt elke uitbreiding voor een vernieuwing in de gameplay, extra mogelijkheden en nog meer keuzes. Hierdoor kan je je spel een stuk moeilijker te maken dan dat het was met enkel de basegame. Nu hoor ik je denken: “Hoe moeilijk kan de Sims überhaupt zijn?”. Niet. Het is niet zo dat het spelen van De Sims kan leiden tot een adrenaline rush of flink wat gevloek. De Sims is lastig op zijn eigen bijzondere manier. Doordat het een story-telling game is, is de moeilijkheidsgraad niet te meten met andere games. Je moet meer kijken naar hoe divers je elke save kan maken. Bij de één ben je een superster die naar landen als China en Egypte reist om ook nog eens schatten te zoeken terwijl je bij de andere een gewone huisman bent met vier kinderen die allemaal naar de universiteit willen maar jij bent net je baan kwijt!

Ja dat zijn twee dames die aan het zoenen zijn. De Sims is namelijk echt niet meer zo preuts als toen het ooit begon. In den beginne konden je Sims enkel zoenen en dan kregen ze al babies! Inmiddels is De Sims ‘opgegroeid’ en dit kan je ook zien aan de keuzes die de makers, Amerikaanse makers welteverstaan, hebben gemaakt. Zo kunnen je Sims nu op maar liefst twintig plekken genieten van ‘woohoo’ a.k.a. seks. Maar meer dan dat, de laatste uitbreiding zorgt ook voor een aantal wilde acties zoals bierpong en zelfs regelrecht uit een vat drinken kan nu! Natuurlijk wordt het beeld nog wel geblurd wanneer een Sim aan het douchen is etc maar wie heeft er nou behoefte aan om dat te zien? Last but not least kun je zelfs de borsten van de vrouwelijke Sims zo groot/klein maken als je zelf wil!

De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is dat je niet weet waar je over praat als je de Sims enkel en alleen kwalificeert met kinderachtig. Wat je zegt ben je zelf.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *