0

Eternal sunshine of the spotless mind

Telkens wanneer mijn vriend en ik een film wilden kijken koos ik deze film, maar telkens zei hij nee. Maar eindelijk brak de dag aan dat ik hier niet naar wilde luisteren, maar toch had ik pech en moest ik de dvd maar mee naar huis nemen en dat is gebeurd! Lees snel verder!

De film begint met een ontmoeting tussen Clementine en Joel, erg schattig allemaal. Maar bij één van de volgende scènes kom je erachter dat het alweer uit. Maar wat erg vreemd is, Joel wilde het goed maken maar Clementine leek hem echt niet te herkennen. Dan komt Joel erachter dat Clementine hem uit haar geheugen heeft laten wissen, natuurlijk wil Joel dit ook doen. Maar tijdens de procedure komt de onderbewuste Joel erachter dat hij haar helemaal niet wil vergeten. Hoewel hij en de Clementine uit zijn gedachten zich verzetten tegen het wissen, verdwijnt zij toch uit zijn gedachten. De vraag is natuurlijk, vinden ze elkaar nog terug?

ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit had gedacht dat Kate Winslet en Jim Carrey de hoofdrollen vertolkten in deze film, ik herkende ze niet direct op de voorkant van de dvd. Maar ik denk oprecht dat dit voor beiden één van de beste prestaties op acteergebied is. Kate speelt Clementine, een jonge vrouw die zeer impulsief en puberaal is en Jim is Joel, een zeer kalme jongen wiens leven niet zo interessant is. Voor beiden dus een rol waar je ze niet vaak in ziet. Ik vind deze film geweldig! Het is bijna een soort Inception, zonder dat je van alles mist en met een vleugje romantiek. De ‘O ja’ momenten zijn flink aanwezig maar zijn ook duidelijk genoeg zodat iedereen ze kan herkennen. De film is een beetje vreemd maar ontzettend goed in elkaar gezet en voor iedereen is er wel iets om van te genieten! Overigens zijn Kirsten Dunst en Elijah Woods ook nog even te zien.

Informatie:

Titel: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Jaar: 2004

Taal: Engels

Duur: 108 min

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *