0

Eyefi, voor alle social media verslaafde fotografen

Het hoeft geen geheim te zijn dat ik van social media houd. Ik zit er nagenoeg non stop op, deel trending topics met mijn iets achterlopende Facebook vrienden, reply zo snel op dingen dat het bijna beschamend is en wanneer ik mij verveel verschijnen er op Instagram de meest rare filmpjes en foto’s. Over het laatste wil ik het even hebben want hoewel de camera van mijn iPhone 5s prima is, heb ik soms behoefte aan meer. Dit gevoel ontstond vorig jaar zomer en inmiddels heb ik een Canon 700D met een aantal toffe lenzen en accessoires. En hoewel ik echt helemaal verliefd ben op mijn camera miste ik één ding, een makkelijke manier om dingen op mijn social media te plaatsen.

EyeFi

Tot ik stuitte op de Eyefi, een geniaal iets dat ik MOEST hebben. Het is niets meer dan een geheugenkaartje van ‘maar’ 8 gigabyte. Maar lieve vriendjes en vriendinnetjes het is natuurlijk niet zomaar een ordinary geheugenkaartje. Dit kaartje is speciaal bedoeld voor een ieder die zijn of haar foto’s direct vanaf de camera op de telefoon wil zetten. Dit is zo simpel dat het mij zelfs lukte zonder de instructies te lezen! Je download de speciale Eyefi app, zoekt de wifi, vult de code in en in de app zal je langzaamaan je foto’s zien verschijnen. Hier geldt natuurlijk wel, hoe meer foto’s hoe langer het duurt voor alles erop staat. Mijn tip hiervoor is dan ook dat je je foto’s op je camera al uitzoekt. Vaak kies je maar 1 uit een reeks die echt goed was, en enkel deze zou je up moeten loaden naar je telefoon. Ook moet je bij het fotograferen bewust zijn van het feit dat er een heel stuk van je foto afgesneden wordt wanneer je ze op Instagram plaatst. De app zelf is niet zo heel interessant, het slaat enkel je foto’s op en je kan mapjes maken maar bewerken gaat niet.

IMG_5101 IMG_5102

Al met al was ik na het intensief gebruiken van de Eyefi nog steeds erg enthousiast ondanks dat het soms wat lang kan duren. Maar de Eyefi zorgt er wel voor dat ik niet honderdmeloen foto’s zonder nadenken in een mapje op mijn Pc gooi. Ik gebruik mijn foto’s nu vrijwel direct en laat ze zelfs afdrukken doormidden van de app Polagram. Ik bij, mijn volgers vinden het leuk en mijn camera wordt intensief gebruikt! Zelf ook aan de slag met de EyeFi? Zo moeilijk is het niet, klikkerdeklik en je hebt hem morgen in huis!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *