0

GameKings Showcase!

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik hou van Gamebeursen! En dan bedoel ik niet een beurs alsin, je komt in een grote hal en er staan mensen achter een tafeltje vol games maar met een gamebeurs bedoel ik een vette zaal waar je games kan spelen en ook waar er presentaties gegeven worden van deze games. Daar kon je mij, en mijn twee zusjes, gisteren vinden, bij de Gamekings Showcase!

De Gamekings showcase was in de Corso in Rotterdam, er was één grote zaal met een stage waar vele presentaties op werden gegeven en hier en daar waren bepaalde spellen speelbaar. Mij kon je vooral bij het eerste vinden, bij de presentaties. Zo waren er producers die een ‘standaard’ verhaaltje en demootje kwamen laten zien, de Gamekings presentatoren speelden zelf een spelletje en lieten dit zien en als allerlaatste werd er een presentatie gegeven door een producer van Bioshock Infinite. Wat erg leuk was om te zien is dat niet alles goed ging, en dat klinkt misschien vreemd maar niets is leuker dan een producer los te zien komen uit de standaard demo die hij al een aantal keer heeft laten zien. Dit gebeurde bij Resident Evil Revelations, een laadscherm, wat overigens niet echt een laadscherm was maar meer een deur die niet openging, bleef maar laden. De producer raakte helemaal van zijn slag waardoor die uit zijn presentatie werd getrokken en moest improviseren. Wat ik hieraan dan wel weer jammer vond was dat op het moment dat alles weer goed ging, ging die toch terug naar zijn standaard praatje waardoor hij zelfs de kroonluchters liet zien. In zo’n geval denk ik, natuurlijk de graphics zijn mooi en HD maar vermeldt dat en ren dan verder.

Verder speelden de Speelkoningen zelf ook nog een spelletje, erg vermakelijk om te zien. Zeker omdat de heren als één van de weinigen weten hoe je een spel moet presenteren zonder dat mensen merken dat het voorbereid is. Hierdoor krijg je echt het idee alsof je met vrienden op de bank een spel zit te doen terwijl één van de geeks vertelt wat er allemaal aan de hand is.

Iets waarop redelijk gehyped werd was de presentatie over Bioshock Infinite. Deze presentatie was meer een perspresentatie zoals (game)journalisten zouden zien. Hierdoor kreeg je wel, zeker omdat iedereen steeds stond en aan het bier was, dat het verhaal te lang was. Het eerste deel heb ik ook volledig overgeslagen, maar bij het tweede deel stond ik toevallig in de rij voor een game en kon ik ‘meegenieten’ van de presentatie. Dit tweede deel ging Elizabeth, een dame die steeds met je meerent, en over hoe zij tot stand is gekomen. Ze bleven maar doorgaan over de emoties van deze dame en ze namen steeds bloemen als voorbeeld. Alsof alle vrouwen altijd reageren op ALLE bloemen?! Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel interessant om te weten te komen hoe een personage is ontstaan maar of dit nou het goede publiek was voor deze presentatie, dat betwijfel ik.

Maar je gaat eigenlijk naar zo’n showcase om zelf te spelen! Hoewel er redelijk wat games speelbaar waren, zoals Fifa, Injustice, Tomb Raider en Luigi’s Mansion, vond ik toch dat er niet veel ruimte was overgelaten voor dit onderdeel. Bij Nintendo moest je echt duwen om iets aan te kunnen raken, niet omdat de rij zo lang was maar omdat de ruimte zo klein was! Bij Tomb Raider heb ik zelfs even in een phantom rij gestaan omdat deze game speelbaar was aan de zijkant van de zaal waardoor er ook nog allemaal mensen die naar de presentaties stonden te kijken tussen de rijen stonden. Uiteindelijk heb ik alleen Lego undercover, Luigi’s Mansion en Tomb Raider gespeeld. Ik denk dat ik uiteindelijk voor Tomb Raider in totaal wel een uur in de rij heb gestaan! Maar dit kwam omdat er niet een demo speelbaar was, maar het hele spel! Hierdoor zijn mensen natuurlijk geneigd om een half uur te spelen in plaats van de controller doorgeven. Hoewel ik natuurlijk hiebrij wel op moet merken dat het spel dus goed is! Zeker als je echt verder wil spelen terwijl je ongemakkelijk staat en dat er een gewicht aan de controller hangt. Maar ik ben er wel over uit, Tomb Raider wil ik echt hebben! Maar voor op de PC of Xbox, dat weet ik nog niet helemaal.

Uiteindelijk heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad en wil ik iedereen waar ik even mee heb staan babbelen bedanken voor de gezelligheid, Gamkings/Blammo natuurlijk bedankt door het leuke evenement en mijn zusjes voor hun geduld en gelach. Tot volgend jaar en dan hopelijk wel met muziek en meer ruimte om spellen te spelen!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

One comment

  • Danny says:

    Leuk stukje, als ik dit zo lees vind ik het wel erg jammer dat ik er niet bij kon zijn. Zo te lezen is de Showcase net iets kleiner en intiemer dan Firstlook wat mij wel leuk lijkt om mee te maken. Hopelijk kan ik volgend jaar wel er naar toe maar voor nu kijk ik eerst uit naar Firstlook dit jaar. (met hopelijk n glimp van de nieuwe next-gen consoles)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *