0

GameQueen

Even iets op mijn blog wat je normaal niet van mij gewend bent. Een verduidelijking van een door mij in het internetuniversum gegooide tweet. Zoals jullie wellicht weten houd ik van een spelletje op zijn tijd. Het is dat ik te weinig tijd heb maar anders zou ik elke dag vast geplakt zitten achter een handheld, console of gewoon mijn PC. Ik speel meer dan alleen maar De Sims 3, de reden dat je alleen voor deze game reviews voorbij hebt zien komen is omdat ik deze voor een site schrijf. Natuurlijk is het dan ook leuk om regelmatig reviews van andere sites te bekijken, dit geldt niet alleen maar voor De Sims 3 ;), en één van de beste sites vind ik dan toch GameKings. Geen gelul maar filmpjes met humor, een duidelijke maar ook een onderbouwde mening. Maar al zolang als ik mij kan herinneren bestaat deze club alleen maar uit mannen! Vandaar ook dat ik het volgende online gooide.

Als je zoiets Twittert kan je verwachten dat erop gereageerd wordt. Geloof me, dit had ik echt wel verwacht. Maar toen mijn Tweet werd geretweet door Boris, één van de GameKings, ontstond er een kettingreactie. Meerdere retweets volgde maar ook reacties waar ik zoveel mogelijk op probeerde te reageren maar doe dat maar eens binnen 140 tekens! Uiteindelijk ontstond het idee van een GameQueen, hierop kreeg ik natuurlijk nog meer reacties. Vooral van heren die dit echt niet vonden kunnen. Iemand maakte zelfs de opmerking dat het hetzelfde zou zijn als wanneer een ‘chick’ zou praten over voetbal. Tot op zekere hoogte ben ik het hier mee eens. Toch heeft mijn tweet wat nuance nodig.

Het is niet zo dat ik vind dat er een Gamequeen, laten we dit begrip maar aanhouden, moet komen om over elk spel mee te praten. Helemaal niet! Ook vind ik niet dat een GameQueen het beter zou doen dan de huidige GameKings, de heren weten heel goed waar ze het over hebben en hebben veel ervaring. Wat ik wel denk dat een toevoeging zou zijn voor het team is iemand die meer zicht heeft op alle spelletjes die je zusje, je vriendin en je moeder graag spelen. Er zijn namelijk spellen die meer gericht zijn op vrouwen of waar de doelgroep vooral vrouwelijk van is. Bijna alle dansspellen op de Wii of Kinect zijn natuurlijk vooral gericht op vrouwen maar je hebt ook spellen als De Sims waarbij de community vooral vrouwelijk is. Juist voor dit soort spellen zou het goed zijn om een GameQueen te hebben. Zij weet iets beter hoe de doelgroep het op zou pikken en wat voor deze doelgroep belangrijk is. Dus het is niet zo dat de GameQueen in elk item moet zitten, maar er kunnen natuurlijk wel hele bijzondere specials ontstaan met een dame erbij.

Dus ik begrijp volledig dat ik met mijn tweet op jullie mannelijkheid heb getrapt, maar ik hoop dat ik met deze uitleg de pijn wat heb verzacht. Dat ga ik nu weer Zombies aan gort knallen in Black Ops.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

3 comments

  • Hidde Boogaard says:

    Mogen het duidelijk wezen dat het idee er al was, ze hebben tot dus ver nog niemand kunnen vinden.

  • Danny says:

    Ik vind dat je helemaal gelijk hebt en met je uitleg hierboven sla je de spijker op zijn kop, een gamequeen zal zeker een waardevolle toevoeging zijn daar er ook steeds meer vrouwen gamen. Ik hoop dan ook jou een keer een item te zien doen bij de gamekings. Ga vooral zo door en succes ermee en wie weet tot bij de gamekings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *