0

Gamerrage

Er zijn soms dingen die online gebeuren waarbij ik de neiging bijna niet kan weerstaan om de palm van mijn hand even flink tegen mijn voorhoofd aan te ketsen en het daar even te laten rusten. Zulke momenten komen belachelijk vaak voor wanneer een groter gaming merk een nieuwe aankondiging doet of wanneer er net iets gereleased is. Wat er op zo’n moment gebeurt kan bijna magisch genoemd worden. Waar gamers elkaar vaak uitschelden voor alles wat los en vast zit en het respect voor elkaars moeders hebben verloren, staan ze ineens als één blok lijnrecht tegenover hun zo geliefde merk.

Dit klinkt natuurlijk prachtig allemaal, gamers die zich herenigen maar daar blijft de magie dan ook wel hangen want wat hierna gebeurt is smerig. Een voorbeeld gebeurde tijdens en na de aankondiging van de Playstation 4. “Hoe kon Sony het in zijn hoofd halen om de box zelf niet te laten zien, daar draait het toch om?!” “Die dude was het spel echt niet aan het spelen hoor, hij stond gewoon met de controller in zijn hand en voor de rest werd er een gerenderd filmpje laten zien!”. Dit is natuurlijk maar een topje van de ijsberg want wij Nederlanders kunnen zeiken, niet de harde! Wat ik vaak nog mooier vind is het achteraf zeiken op een game over iets wat je van tevoren al wist. dit kom ik vaak tegen bij DLC’s van The Sims 3. Al jaar en dag geeft EA zogeheten ‘Accessoires pakketten’ met wat ingame spulletjes voor dit spel uit. Voor zo’n pakket betaal je gemiddeld 20 euro. Inmiddels is iedere Simsfan het eens dat je teveel betaald voor veel te weinig. Maar toch blijven kopen!

Zeiken kan ook goed zijn, zeker als dit in grote getale gedaan wordt kan het effect hebben. Kijk maar wat er op dit moment gebeurt met Microsoft en de Xbox One. Na de persconferentie zat het publiek met veel vragen en veel wrok tegen de features. Je kan mij niet wijsmaken dat het toeval is dat Microsoft op dit moment ontzettende damage control aan het doen is door dingen te nuanceren en te verduidelijken want hoe zit het nou precies met die Kinect 2.0 die steeds toekijkt of met de tweedehands spellen waarvoor je toch de volle mep moet gaan betalen? Microsoft gooit het erop dat de verkeerde/niet geheel accurate informatie is gegeven en brengt verschillende persberichten uit om er toch voor te zorgen dat het publiek zin heeft in de Xbox One en, nog belangrijker voor ze, dat deze next-gen console goed wordt verkocht.

Hoge bomen vangen veel wind maar helaas legt dit ze nog geen windeieren. Het vreemdste aan dit hele verhaal is dat grote merken toch goed blijven verkopen door hun grote naam. Naamsbekendheid is alles, want ondanks dat je hierdoor ook zeer toegankelijk bent voor gezeik, verkopen doe je toch wel. Zeiken is niet altijd slecht maar schreeuw je niet veel harder en effectiever door stilzwijgend voor de verandering toch niet datgene te kopen dat je altijd koopt omdat het van die ene franchise of van dat ene merk is? Goed werk moet beloond worden met ijskoude pegels, slecht werk moet je negeren.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

One comment

  • Patricia says:

    En gelijk heb je!
    Ik was ook eerst een volger van grote namen. Blijven kopen. Want als het van dat ene merk is moet het wel goed zijn.

    Dit heb ik voornamelijk met De Sims en Pokemon gedaan. Pokemon was het eerste wat ik niet meer kocht. De begin spellen zullen altijd het beste blijven. Vooral omdat ze naar mijn mening steeds meer met pokemon komen. De aanvallen van Pokemons slaan ook nergens meer op. Je kon altijd een ijzersterk team opbouwen met de oude Pokemon. Nu heb je echter Pokemon die allemaal 2 of meerdere type aanvallen kunnen leren. Wat ze werkelijk zwak maakt voor alles. Er is teveel keuze en teveel onzin.

    Zelfde geldt voor De Sims. Ik kocht altijd alles. Ook al stond ik ergens niet achter. Het was van De Sims dus moest ik het hebben. Tot ze met een Katy Perry pakket uitkwamen. Het gaat mij niet zo zeer om die Katy. Maar om het feit dat ze nog meer geld voor een pakket vroegen alleen omdat er een naam op stond van een beroemd persoon. Of wat dacht je van de kleren en objecte die er in mijn ogen niet uitzien. Sindsdien koop ik ook alleen spellen e.d. die ik echt wil, echt leuk vind en ook echt zal gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *