0

Let’s Talk 2 #TheDress

The Dress

Het gebeurt soms dat het internet lichtelijk ontploft en wanneer je het hebt gemist heb je geen flauw idee waar iedereen het over heeft. Niet getreurd, in deze ‘Let’s Talk’ zorg ik dat je op de hoogte bent van #WhiteGold en #BlueBlack.

The Dress

Even voor de duidelijkheid, het gaat hier dus niet over huidskleur dus het is niets racistisch. Het gaat hier om een foto van een jurk met een aparte belichting, nog steeds niet bijzonder. Het punt is dat sommige mensen een blauw met zwarte jurk zien (#TeamBlueBlack) en anderen als een goud met witte jurk (#TeamWhiteGold). Dit komt omdat je hersenen kleuren invullen, zij zijn ervan bewust dat licht kleuren kunnen manipuleren en in dit geval filtreren je hersenen het blauw of het wit weg. Daarbij is de kleurensamenstelling van het plaatje niet heel duidelijk voor je brein dus proberen zij daar een kleur uit op te maken.

The Dress

Hoe het kan dat je brein voor de ene kleurensamenstelling kiest en niet de anderen kan ik je niet zeggen. Het is niet zo dat wanneer je eenmaal één kleur hebt gezien dat het niet meer verandert. Ik heb de jurk in het blauw/zwart en wit/goud gezien terwijl dit precies hetzelfde plaatje was.

The Dress

Inmiddels heeft de winkel laten weten dat de jurk toch echt blauw met zwart is, maar who cares?! Het gaat ons om de ultieme mindfuck. Ondertussen worden er natuurlijk al heel veel grapjes gemaakt want het internet zou het internet niet zijn als het dit niet deed. Ondertussen zijn er trouwens ook twee lama’s ontsnapt in Amerika.

The Dress

En wat zie jij? Blauw/zwart of wit/goud?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *