Let’s Talk 3 ^Frank

Zoals de meeste mensen wel weten leef ik praktisch gezien op het internet. Ik kan niet een uur doorbrengen zonder minstens tien keer op mijn telefoon te kijken, ik fotografeer alles dat ik zie, voorzie het van een Instagram filter om het vervolgens overal te plaatsen, vele vrienden heb ik via het wereldwijde web leren kennen, ik houd mijn Facebookvrienden op de hoogte van recente gebeurtenissen die Twitter wel al vermeld zijn maar nieuwswebsites nog niet en bovenal zorg ik soms voor kleine ontploffingen. Zo ook vandaag.

^Frank

Hoewel ik slechts in het eerste jaar zit van de LOI opleiding Communicatie en Multimedia Design zeik ik vaak op de webcare en social media strategieën van bedrijven. Vooral op dat van PostNL want die maken er een bende van. Hoewel ze snel reageren en erg behulpzaam zijn heb ik soms wel het idee dat ze nog een eierdop op hun hoofd hebben want het gaat vaak mis met de mentions. Dit zorgt ervoor dat het bericht niet alleen gaat naar de persoon waarvoor het is bedoelt maar dat iedereen die @PostNL volgt mee kan genieten. En ik moet hier dan een opmerking over maken. Zo ook vandaag. Maar vandaag werkte Flirterige ^Frank en dat heb ik geweten.

^Frank

Van leven op het internet kan ik (nog?) niet leven dus ik sta doordeweeks voor de klas en deze opmerking bezorgde mij kippenvel omdat het veel te dichtbij huis kwam! Gelukkig gaf Frank al snel toe slechts een grappenmaker te zijn en een vriendin te hebben, maar wat verstaat hij dan onder een ‘spelletje’ spelen? Ik hou van RPG maar een rollenspel met iemand in een PostNLuniform zal ik niet zitten.

^Frank^Frank

En toen werd het stil. Geen gehoor meer van ^Frank. Gelukkig kwam daar Natte ^Nien met een entertainende en interesstante tweet.

^Frank

Bas suggereerde dat Frank uit zijn functie was gezet of post aan het bezorgen was. Ik zie ^Frank toch meer aan voor een postbezorger.

^Frank
Inmiddels had PostNL al meerdere berichten gehad en tot grote verbazing blijkt dat niet alleen maar Flirterige ^Frank ongepast kan reageren maar ook dus eerder genoemde Natte ^Nien en ook Melige ^Maert is hier goed in! Ik hoop dat ^Maert een promotie heeft gekregen tot postzegelbevochtiger.

^Maert

Ondertussen kan je de statistieken hier vinden en wijdde De Beste Social Media er ook een stukkie aan. Ik heb mij vermaakt, dank je wel ^Frank.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 comments

  1. Maar je lokt het ook een beetje uit of vind je niet? Want je zet zelf in principe al de aanval aan door die ene Tweet naar PostNL te versturen, dus ja wellicht was het wel te verwachten?

    Aan de andere kant vind ik het wel onprofessioneel van de medewerkers, en wie weet worden ze op de vingers getikt ( Of erger worden ze ontslagen ).

    1. Absoluut dat ik het uitlokte! Nou ja, het is niet zo dat ik per definitie een reactie had verwacht dus was sowieso verbaasd dat ze hier al op reageerde maar de reacties vond ik hilarisch en verbazingwekkend tegelijkertijd! Ik heb me er wel goed mee vermaakt, als niemand maar erg op zijn kop heeft gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*