0

Nintendo goes Retro

Het meest frustrerende aan een nieuwe handheld of console kopen is dat je oude spellen, let wel ik heb het hier niet over vorige generatie platforms want vaak zijn ze backwards compatible (dus de spellen van de vorige zijn wel speelbaar), niet meer kunt spelen. Soms komt er wel een reboot, een oud spel dat opnieuw wordt uitgegeven, maar dit is het toch niet helemaal. Goed nieuws voor de Wii U en de Nintendo 3DS (XL) bezitters! Vanaf nu kan je in de Nintendo eShop je oude vertrouwde retro spellen kopen met de software Virtual Console. Let op, alle screens van games die je ziet zijn voor de Nintendo 3DS (XL).

Voor ik hierop verder inga moet ik echt even mijn gal spuwen over het betaalsysteem van Nintendo en de Nintendo eShop. Dit systeem is niet alleen verwarrend maar ook tegenstrijdig! Nintento heeft namelijk twee verschillende soorten betaalsystemen, het één werkt voor de Nintendo DSi Shop en het Wii-winkelkanaal en het andere is voor de Nintendo eShop. Wanneer je een spelletje hebt gekocht en de punten inwisselt op de site, bij de sterrencatalogus, kan je Nintendo Points kopen. Nu denk je natuurlijk: ‘Ah, handig dus ik wissel die punten om zodat ik nog meer spullen voor mijn 3DS of Wii U kan kopen’. Think again. Deze punten zijn dus NIET voor deze platformen, de punten die je in de sterrencatalogus koopt zijn dus voor de DSi Shop en het Wii-winkelkanaal. De punten die je moet hebben voor de spellen waar ik het zo over ga hebben kan je kopen bij de Primera of bij de Albert Hein. Wat mijn rage nog erger maakte is dat je deze kaarten dus in de winkel moet kopen, of via Visa maar kom op wie heeft dat nou?, en dat ze niet online zijn te verkrijgen! Daarbij zijn de kaarten ook alleen in 15, 25 en in 50 euro verkrijgbaar, zeker als je het voor één spelletje eens wil proberen ben je veel geld kwijt! Nintendo, laat mij jullie één hint geven: Microtransacties.

Terug naar het onderwerp, retrogames op de nieuwe platformen. Het is vanaf I-Don’t-Know mogelijk om spellen binnen te halen vanaf de Nintendo eShop, te betreden via je spelcomputer. Het is hetzelfde systeem als met een emulator, de spellen zijn niet gereboot maar zijn in originele staat gebleven. Zo is het mogelijk om zelfs spellen nog van de NES te spelen! De collectie is nog niet heel erg groot maar er staan een paar gouden titels tussen! Helaas nog geen Pokémon Red, Blue of Yellow. Mochten die er wel komen dan ben ik de eerste die je hoort gillen! Om alle games te zien klik dan hier.

Leuk om nog even te zeggen voor de mensen die ook daadwerkelijk gebruik maken van Club Nintendo, de punten en de sterrencatalogus: Wanneer je software downloadt uit de Nintendo eShop dan krijg je niet alleen de standaard 250 sterren maar heb je ook de mogelijkheid om binnen 28 dagen een enquête af te ronden waarmee je nogmaals 250 sterren krijgt. Zo heb je binnen no-time die veters bij elkaar gespaard!

Welke retro spellen zou jij wel willen zien op de 3DS of de Wii U?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *