0

Nintendo voor vrouwen

Het zal geen geheim zijn dat Nintendo veel bereik heeft bij de dames. De reden hiervoor is dat veel van de Nintendo spellen niet bijster moeilijk zijn maar vooral omdat er veel puzzelelementen in zitten en je bent niet verplicht om direct drie uur achter elkaar te spelen. Ga er maar eens op letten, de games bestaan vaak uit korte levels waarna er opgeslagen wordt. Dit is ook de reden dat ik afgelopen woensdag te vinden was bij Nintendo. Er zijn onlangs namelijk wat spellen uitgekomen die geschikt zijn voor de zeer casual vrouwelijke gamer.Lees hier mijn eerste impressie van deze games.

Animal Crossing: New Leaf
Helaas was Animal Crossing: New Leaf niet speelbaar maar hij hoort absoluut in de vrouwvriendelijke gameslijst thuis. In dit spel ben je een mannetje of een vrouwtje, gelang naar wat er tussen je benen hangt of niet en of je dit zou willen, dat komt te wonen in een wereld vol met dieren die kunnen praten. Het doel is om je huis steeds verder te ontwikkelen door telkens te upgraden en door het natuurlijk zo leuk mogelijk in te richten! Daarnaast kan je ook vissen, insecten jagen en online bij vrienden op visite gaan. Al met al klinkt het nog doellozer dan Second Life of Habbo. Maar zodra je het aan het spelen bent, wil je toch op zoek naar dat ene meubelstuk om je collectie compleet te maken of blijf je toch vissen om die ene grote vis te vangen. Het is nog eventjes wachten aangezien het spel 14 juni beschikbaar zal zijn.

New Super Mario Bros.

Wellicht de meest bekenede game van de Mario en Luigi franchise is de Super Mario Bros. serie. Vanaf vorig jaar augustus is dit spel ook beschikbaar voor op de Nintendo 3DS (XL). Het principe is hetzelfde gebleven maar er zijn een aantal vernuftige gameplay features bijgekomen.

New Style Boutique

Ik moet bekennen dat ik weleens stiekem de ‘oude’ Style Boutique van mijn zusje heb gespeeld maar na tien minuten heb ik hem snel weggelegd. In dit typische meidenspel is het de bedoeling dat je een winkel runt en dat je klanten kleding aanmeet. In deze nieuwe versie is alles geheel in 3D, zijn de online features belangrijker geworden en kan je ook jongens aankleden. Absoluut niet mijn ding, maar ik kan mij best voorstellen dat jonge meiden dit een heel vermakelijk spel vinden waarin ze hun eigen stijl kunnen ontdekken. Ook werd tijdens de presentatie benadrukt dat het spel niet alleen maar entertaining was maar ook leerzaam, maar dat laatste zal niemand denk ik begrijpen.

New Art Acadamy

Naar het schijnt kan iedereen een kunstenaar zijn met New Art Acadamy, dat is maar goed ook want veel verder dan een stokpoppetje kom ik niet!. In dit spel zijn er verschillende teken/schilderlessen die zo zijn ingedeeld dat een kind de was kan doen. Hoe verder je in de lessen komt hoe meer materiaal je krijgt en hoe meer schilderijen je kan namaken. Natuurlijk kan je ook vrij tekenen, je kunstwerken met vrienden delen en zelf lessen maken. Wel moet je echt geïnteresseerd zijn in het willen tekenen op een handheld want de snelheid ligt tergend laag.

Luigi’s Mansion 2: Dark Moon

Daar issie weer! Luigi is weer terug van weggeweest met zijn stofzuiger en een gestoorde professor die hem naar spookhuizen stuurt om spoken te zuigen en te flashen.Echt waar. Na zelf al een paar uurtjes te hebben gespeeld kan ik wel zeggen dat dit spel geen eitje is! Het gaat echt om de kleine dingetjes en als je ook maar één peulenschilletje over het hoofd ziet dan heb je pech!

Aanraders?
Helaas kan ik niet zeggen dat alle spellen die ik gezien heb aanraders zijn. Maar als je een Nintendo 3DS (XL) hebt of binnenkort gaat kopen moet je in het bezit zijn van New Super Mario Bros. 2 en Luigi’s Mansion 2: Dark Moon. Verder ben ik zelf heel benieuwd naar Animal Crossing: New Leaf, gewoonweg omdat ik zelf zeer gecharmeerd was van de knuffelheid van Animal Crossing: Wild World.


Natuurlijk ben ik Nintendo erg dankbaar voor de uitnodiging en alle informatie. Ook voor het feit dat ik een Nintendo 3DS XL en Luigi’s Mansion 2: Dark Moon heb gewonnen. Binnenkort een vergelijkend stuk over de XL versie en de normale en natuurlijk kom je ook te weten wat ik vind van Luigi’s Mansion 2: Dark Moon.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *