0

Pokémon 3D


Pokémon 3D! Het liefst had ik dat je me dat hoorde zeggen maar, zoals mijn Twittervriendjes vast wel hebben meegekregen, is YouTube mij aan het triggeren om mijn beeldscherm het raam uit te gooien door de upload tijd telkens op minstens 10 uur te zetten. Dus lieve kijkbuiskinderen, toch maar een geschreven stuk over deze online GRATIS game waarover ik via via te horen heb gekregen. Pokémon 3D is een fanmade free to play game in development, een hele mond vol. In het kort: Fans maken het spel, jij kan hem gratis spelen maar hij wordt nog steeds geupdate. Het spel is simpel te downloaden van Pokémon3D.net. Mocht je echt verslaafd raken dan kan je ook op dezelfde site checken wanneer de volgende update komt en wanneer je dus verder kunt! Maar wanneer je je spel opstart krijg je ook telkens de mogelijkheid om te updaten, dus je zal er hoe dan ook wel van op de hoogte worden gesteld.


Het spel is gebaseerd op Pokémon Silver en Gold en bevat daarom niet alleen de originele 151 Pokémon maar ook nog een extra set waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Zelfs vind ik het ontzettend jammer dat ze geen fanmade Pokémon Yellow hebben gemaakt of Red of Blue van mij apart.


Wel loopt de Pokémon die bovenaan je lijstje staat netjes achter je aan en wanneer je je omdraait kan je hem of haar ‘poken’ om te zien hoe blij die wel niet is.


Doordat het 3D is waarbij gebruik wordt maakt van 2D effecten, de platte plaatjes draaien gewoon mee met je aanzicht, kijkt het soms ontzettend irritant. Zeker omdat er in Pokémon soms ook nog weleens een puzzelelement zat waarbij je je weg moest vinden. Van bovenaf was dit natuurlijk ontzettend makkelijk maar in een first of third personmode kan je bijna niks zien.Dus die begeerde magazines met alle routes erin komen nu wel van pas!


Typische JRPG/Pokémon elementen zijn er wel ingehouden, wanneer je tegen een vijand aanloopt in de bosjes zie je hem of haar niet direct maar met een geluidje en een beeldwisseling ga je naar het gevecht toe.


Denk nou niet dat het spel, omdat het toch fanmade is, erg basic is. Zelfs kleine details zoals de Apricorns en de Daycare zitten er gewoon in!

Al met al een erg leuke Fanmade game, het enige nare vind ik, is dat het spel nog gewoon die ontzettend grote pixels heeft waardoor het soms ontzettend irritant is om er naar te kijken. Mocht jij nou net zoals ik een echte Pokémon fan zijn dan mag je deze 3D versie niet missen! Haal hem snel binnen op Pokémon 3D
Ben je stiekem nog wel benieuwd naar mijn gameplay filmpje? Heb dan nog even geduld, hopelijk komt die deze week alsnog online!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
 • Share post

One comment

 • Jerry says:

  Hmm, een interessant onderwerp om te (blijven) volgen..
  Wie kent Pokémon inmiddels niet, en houdt er niet van. Ben er zelf mee opgegroeid (tot vervelens van me ouders aan toe haha).

  Je had het hier over Pokémon red/blue, er komt misschien een update voor uit; http://pokemon3d.net/threads/1434

  Enige nadeel van dit spel vind ik nog het lopen, de wsad toetsen verplaatsen je zicht, maar het personage loopt niet naar links/rechts.

  Wat wel leuk is, en miste in de originele versie van de Gameboy Color, je kan de files handmatig “hacken” door de Party.dat in de files te modificeren. Leuk, een Cyndaquil van level 80 met tackle als begin aanval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *