0

Pokémon GO

Pokemon GO

Lieve Pokémon liefhebbers, onze gebeden zijn gehoord! Eindelijk gaat het dan echt gebeuren! Hiermee doel ik niet op het feit dat je nu eindelijk Pokékom Indigo League kan bingewatchen op Netflix. Het is namelijk ‘bijna’ weer tijd om jezelf helemaal te verliezen in de Pokémon wereld, eigenlijk ga je Pokémon vinden in de echte wereld.

Pokemon GO

Wait whut?! Ja het is heus. De Pokémon Company heeft aangekondigd de handen in één te hebben geslagen met Nintendo en Niantic. Pokémon GO zal een app zijn voor op je Android of Apple telefoon. Deze zal aangeven wanneer je ‘in de buurt’ van een Pokémon bent. Dit betekent dat het zo kan zijn dat er een Bulbasaur in het park naast je werk rondloopt. Natuurlijk ga je de Pokémon niet in het echt kunnen zien maar als je op je telefoon kijkt zie je de Pokémon toch in het gras zitten. Dit heet ‘Augmented Reality’ en in het Nederlands ‘Toegevoegde Realiteit’, je ziet wat je camera ziet maar je telefoon legt er als het ware een plaatje van een Pokémon overheen. HOE AWESOME IS DAT?!

Naar het schijnt kan je de Pokémon niet alleen maar vangen maar ook ruilen met andere Poketrainers en natuurlijk kan je ook tegen deze concullega’s strijden. Aan het einde van de trailer zie je een hele groep mensen samen vechten tegen Mewto, wat erop kan wijzen dat er grote missies zullen zijn waaraan iedereen in je buurt mee moet werken.

pokemon go plus

In principe heb je niets anders nodig dan je telefoon en een internetverbinding, de app schijnt zelfs gratis te zijn maar in-app kunnen er wel betalingen gedaan worden. Mocht je nou echt een Pokégeek zijn dan kan je altijd gaan voor Pokémon GO Plus. Dit is een soort Pokéball badge die je ook op een armband kan bevestigen en deze zal je notificaties geven als er een Pokémon in de buurt is.

Het duurt helaas nog veel te lang voor we met Pokémon GO aan de slag kunnen want het enige dat we nu weten is dat het ergens in 2016 uit zal komen. In het ergste geval moeten een jaar en 3 maanden wachten.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *