0

Popie Jopie woorden – deel 2

Vorige week had ik al een waslijst aan zogehete ‘popie jopie’ woorden gedeeld en vandaag gaan we daar nog even mee verder! Mocht je in een vlaag van verstandsverbijstering niet meer weten wat de andere woorden nou waren, ga dan even terug in de tijd en klik hier.

Next Gen
We kunnen er dit jaar niet omheen, de next gen consoles! Omdat ik een voorstander ben van innovatie en ontwikkeling zal je mij niet horen hekelen op de nieuwe consoles ansicht. Maar wat mij opvalt is dat het woordje ‘next gen’ nu te pas en te onpas wordt gebruikt. Next gen gameplay, next gen graphics, next gen engines en zelfs de next gen speelervaring bestaat al. Met elke presentatie moet maar weer even benadrukt worden dat het next gen is. Next gen op zich heeft geen waarde, next gen krijgt pas zijn status wanneer je het vergelijkt met current gen of de vorige gen. Alles dat ook maar een beetje beter is dan wat er op dit moment is, geeft je een next gen ervaring.

Downloaden
In ons hebben we allemaal een klein piraatje dat tegen het uitgeven van ons dierbare goud is. Maar over dat soort downloaden heb ik het niet, we hebben het hier nog steeds over vaak gebruikte PR/Marketing woorden. Met downloaden wordt bedoeld dat je je game niet meer bij de retail haalt in een fancy pants hoesje, maar van de online service van de verspreider. Dit kan zijn via je console bij Xbox of PlayStation of via Steam of origin. Wat de afgelopen paar weken ook populair was, is het feit dat je met de next gen nu ook kunt downloaden en spelen tegelijk! Je hoeft dus niet meer te wachten tot je spel gedownload is voor je het kunt spelen. Daarnaast wordt je console zo überslim dat hij al weet wat jij hierna wil spelen en zet dit alvast klaar zodat je nog maar één knop hoeft in te drukken om het te downloaden. Wat, let’s face it, we zijn allemaal wat lui en zijn de ruimte die onze games innemen op onze gameplank zat, toch?

Share-en/streamen
Aangezien we allemaal sociale wezens zijn met de drang om ons te bewijzen en te laten zien dat we beter zijn is het natuurlijk belangrijk dat we kunnen laten zien hoe goed we wel niet zijn in een bepaalde game. De interesse in iemand anders zijn skills is de afgelopen jaren heel erg toegenomen. Mensen zijn heel benieuwd naar de scores maar kijken ook graag naar hoe iemand het spel speelt. Het is alleen de vraag hoeveel zo’n aparte ‘share’ knop gebruikt gaat worden, is er daadwerkelijk vraag naar het ongeëdite materiaal van mensen? Daarnaast lijkt het mij erg lastig om door de bomen het bos nog te zien wanneer iedereen ongeremd gaat sharen. Desalniettemin is het misschien wel mooi als gaming een socialer imago krijgt.

Zombies
Uit de dood herrezen, mond half open, sloom en klaar om jouw hersens op te eten. De afgelopen twee jaar zijn er belachelijk veel games uitgekomen waarin het jouw doel was om het te overleven van alle zombies. Of dit iets te maken heeft gehad met het toe naderende einde in 2012 of dat dit monster iets aantrekkelijks heeft kan ik niet verder uitlichten. Hoewel zombies in grote getallen lastig zijn uit te moorden, en zelfs in hun eentje nog best pittig kunnen zijn, kan ik mij niet indenken dat een zombie interessant is. Zeker niet vergeleken andere wezens zoals heksen, weerwolven en vampiers. Vooral vampiers mogen van mij wel weer het populaire beest worden waar tegen gevochten moet worden. Maar op dit moment is alles nog erg zombie gerelateerd.

Dat was hem weer, deel twee van het popie jopie woordenlijstje. Welke woorden vind jij er absoluut met kop en schouders bovenuit steken?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *