0

Soraya nieuwst

Laat ik weer eens wat nieuws doen, iets dat met nieuws en games te maken heeft. Gamenieuws! Maar aangezien ik niet pretendeer een nieuwssite te zijn, kan je hieronder enkel een kleine opsomming vinden van het nieuws van de afgelopen dagen dat mij interesseerde. Er is nog veel meer nieuws, maar daarvoor verwijs ik je liever naar grote gaming websites.

Beyond Two Souls
Laat mij eerst beginnen over een spel waar ik echt ontzettend naar uitkijk en dat één van de redenen is waarom ik een Playstation 3 ga aanschaffen, Beyond Two Souls. De reden dat ik Beyond Two Souls zo interessant vind is door de tijd die de developer erin stopt, de interactie die jij als speler hebt met het spel en de gehele manier van ontwikkeling. Ik vind het prachtig om filmpjes te zien van de acteurs met alle puntjes op hun gezicht en lichaam zodat hun acteerwerk overgezet kan worden in de game. Deze week deelde ik op Twitter een Behind The Scenes die IGN vorig jaar al publiceerde.

Soraya voor RetroKings
Eindelijk was het deze week dan zover, de doorstart van RetroKings! Nu ken je mij niet echt als een retrogamer, maar stiekem vind ik het wel leuk om soms weer even terug te kijken naar wat is geweest en naar wat ik vroeger heb gespeeld. Extra leuk op deze site is de webshop met allemaal gamegoodies, vind ik leuk. Voor de opening van de site was ik gevraagd om een stuk te schrijven over één van mijn favoriete retrogames. Hoe kon ik ook anders dan schrijven over de allereerste Sims.

KlikkerdeKlik

Virtual Console bij Nintendo
Over retrogames gesproken, ik kwam er deze week ook achter dat het mogelijk is om met je Wii U of je 3DS retrogames te kopen en te spelen! Op dit moment zitten er nog niet echt spellen bij die ik zou willen spelen, zeker niet voor het bedrag waarvoor Nintendo ze op dit moment aanbiedt, en er zitten wat haken en ogen aan. Dus als je een stukje gamerrage wil lezen moet je echt even dat stuk lezen.

KlikkerdeKlik

Gamen tegen je Silent Enemy
Games met een boodschap zijn altijd interessant, maar vragen ook flink wat van de developer. Zeker wanneer de boodschap de leidraad is voor het spel. De studio Minority werkt op dit moment aan het spel Silent Enemy, een spel over gepest worden. Een heel helder beeld heb ik nog niet van het spel, het heeft iets te maken met winter, lenteballen verzamelen en enge kraaien die je in de weg zitten. Al met al kan een spel met zo’n lading gemakkelijk flink floppen omdat er teveel aandacht wordt besteed aan de boodschap en niet zozeer aan de uitwerking. Stiekem hoop ik toch dat dit dan eindelijk het spel is over pesten dat gaat doorbreken en groot wordt.

KlikkerdeKlik

Een Wii U spel voor jou, jou en jou
Het kon natuurlijk niet lang meer duren, de Wii U schijnt gehackt te zijn. Nu hoef je niet bang te zijn dat al jouw gameplay binnen de kortste keren op straat ligt want in dit geval heeft de hack te maken met het illegaal spelen van spellen. Gewoon een usbje in je Wii U pluggen met de games erop die jij als een piraat hebt weten te bemachtigen van internet and therrrrre you go matey!

KlikkerdeKlik

Ook ik wil GTA V
Ik kan er niet omheen. Ik had wel al heel stoer geroepen op Twitter dat ik deze game nog even links zou laten liggen omdat ik nog zoveel andere games wil spelen. Maar, DANG, wat ziet dit er gelikt uit. Waar ik vooral van onder de indruk ben is de diversiteit van de drie characters waarmee je uiteindelijk gaat spelen. Daarnaast ben ik heel benieuwd naar de overgangen tussen de personages en hoe zeer ze ook echt anders voelen als je er mee speelt. Bovenal zou het spel van mij echt flink wat waardering krijgen als de continuïteit van de personages soepel verloopt, dus niet dat ze op je zitten te wachten waar je ze hebt achtergelaten. Inhoudelijk kan ik natuurlijk niet zoveel zeggen over het spel, dat laat ik aan de grote mensen over. Hieronder dus vier previews.

KlikkerdeKlik
KlikkerdeKlik
KlikkerdeKlik
KlikkerdeKlik

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *