0

Soraya, wat speel je nu?!

Meer dan eens krijg ik de vraag welke spellen ik nu speel. Ik moet toegeven dat ik, net als boeken lezen, meerdere spellen tegelijk speel. Hieronder een lijstje met wat ik speel en wat ik er tot nu toe over denk!

Laat mij beginnen met mijn favorietje op dit moment. Tomb Raider. Hoewel ik meer dan eens schrik of ontzettend baal door dit spel, vind ik hem ontzettend goed! Wel moet ik toegeven dat ik het spel niet goed vind in de Tomb Raider reeks, er worden bijna geen ‘tombs’ ontdekt en merendeel van het spel ben je bezig met mensen neerknallen. Het spel had net zo goed een andere protagonist hebben, dan was het weleens waar geen Tomb Raider geweest maar nog wel een goed spel! Ik ben nu net over de helft en kan niet wachten tot ik verder kan spelen, ik zit alleen een piepklein beetje vast in een soort sniper / besluip gedeelte. Maar daar komen we ook wel weer uit.

Mijn nummer twee op dit moment! Fable 3 is niet zo goed als Tomb Raider of het volgende spel in mijn rijtje maar ik kan heel erg genieten van de aanpassingsmogelijkheden die je hebt. Je kan je eigen soort wapens kiezen, je wordt in geeneen stuk ‘gedwongen’ om voor of melee of range of magic te gaan. Het is maar net welke jij je op focust. Verder is de humor gewoon grandioos.

Ik denk dat iedere gamer die dit spel ook maar geroken hem op nummer één heeft gezet. Bioshock ziet er grandioos uit en ontneemt je meerdere keren je adem. Maar wat voor mij niet lekker is, is dat het echt een First Person Shooter is en hoewel het de laatste tijd wat beter gaat, ben ik nog steeds slecht in dit genre. Ik heb tot nu toe het spel 2 uurtjes gespeeld, ben er erg slecht in maar ben wel retebenieuwd naar het verhaal! Dus sowieso dat ik deze verder wil spelen.

Kut spel, kut spel, kut spel. En dat enkel en alleen maar omdat ik meer hou van een duidelijke linair spel. Ik hoef geen gekut als ‘Loop, wanneer het nacht is, om het hek heen, maar wel tegen de klokrichting in, en als je dan drie keer springt krijg je 100 rubies.’. Ik hack en slash liever door 100 vijanden heen dan zulke onduidelijk zooi. Maar inmiddels heb ik al 11 uur in dit spel zitten, dus ook deze moet uitgespeeld worden.

Omdat ik toch een vet spel op mijn 3DS wil en omdat Pokémon Y/X pas in oktober uitkomt ben ik gegaan voor Tales of the Abyss. Een soort JRPG met een hele duidelijke Westerse invloed. Je schiet nog wel naar je battle toe, maar gelukkig hoef je enkel je eigen personage te besturen en is er dus geen sprake van base stragedy. Het is recht voor zijn raap wat je moet doen met hier en daar een leuk verhaaltje tussendoor. Ik zit nog maar 4 uur in het spel, dus veel meer valt er nog niet over te zeggen.

Just putting it out there, ik hou van simulatie en story telling spellen. Deal with it.

Ook ‘speel’ ik de app 5K Runner. Ik wil 5 kilometer kunnen rennen, that’s all. Deze app zorgt ervoor dat zelfs een coach potato like me een half uur bezig kan zijn met joggen. Het programma gaat uit van interval training, je begint dan ook met 1 minuut joggen gevolgd door 1,5 wandelen. Don’t judge me, het is tenminste iets. Nu jij weer.

Dit speel ik dus! Wat speel jij?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

9 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *