0

Twiedeltwiedeltwiedel Tweet

Twitter is niet tevreden met het aantal nieuwe Twitteraars per kwartaal en denkt big and happening te kunnen blijven door met nieuwe features te komen waarvan de ervaren Twitter gebruiker jeuk krijgt.

Vind ik leuk

Sinds gisteren vond Twitter het nodig om het aloude sterretje dat stond voor een ‘Favorite’ te vervangen door een hartje met het idee ‘Vind ik leuk’. Dit omdat het voor nieuwe gebruikers te verwarrend was want je kan van alles leuk vinden maar niet alles is je favoriet. En onder het mom “er werd flink wat afge’heart’ op Periscope” is deze update voor het gemak ook maar doorgevoerd op Twitter en Vine. Want niets is universeler dan het hartje teken.

Poll

Mocht het allemaal nog niet genoeg als Facebook aanvoelen dan zorgt een andere nieuwe feature daar wel voor. Het is nu namelijk mogelijk om Polls te tweeten! De uitdaging hieraan is wel dat je slechts twee antwoorden kan aanmaken en dat deze antwoorden niet langer kunnen zijn dan twintig leestekens. Gewoon voor het geval dat je denkt dat jouw volgers te lui zijn om zelf een antwoord op je vraag te tweeten en je ze enkel wil laten klikken. Of en wanneer deze optie serieus gebruikt zal worden door de gemiddelde Twitteraar is onbekend, op dit moment wordt de optie vooral gebruikt om flauwe vragen te beantwoorden.

Moments

Als dit alles nog niet genoeg was, komen er ook ‘Momenten’ op twitter. De Amerikanen mogen op dit moment al ervaren hoe deze nieuwe feature in zijn werk gaat. ‘Moments’ zal een extra knopje worden waar mensen op kunnen klikken om te volgen wat er op dat moment in de wereld gebeurd. Dit zal iets anders in zijn werk gaan dan ‘Trending Topics’. Hier zal een speciaal team van Twitter alle belangrijke gebeurtenissen van dat moment verzamelen in de vorm van tweets, vines en Periscope streams. Of ieder land zijn eigen Moments team krijgt is op dit moment nog onbekend evenals het moment dat wij überhaupt ‘Moments’ zullen krijgen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *