0

Wings – Aprilynne Pike

Tijdens een snuffeltocht door de schappen van een boekenweken stuitte ik op sheet eerste deel van een ‘nieuwe’ young adult boekenserie! Wings is het eerste boek uit deze serie en daarbij ook gelijk het eerste boek van Aprilynne Pike. Lees snel verder om te weten of je aan deze serie moet beginnen.

Wings gaat over Laurel en zij past, zoals alle hoofdrolspeelsters van een Young Adult serie, niet in de omgeving waar zij onlangs met haar Heers heen in verhuisd. Maar niet omdat ze klungelig is, bruin haar heeft en slecht is in sport, nee Laurel is elegant, blond, dun en gracieus. Maar hier is een reden voor, zij is namelijk een elf! Maar dat is niet het plot van het verhaal. Uiteindelijk gaat het verhaal erover dat er een toegangspoort naar de Elvenwereld in haar oude achtertuin is en Laurel moet ervoor zorgen dat het huis toch niet verkocht wordt aan een trol. Ja echt een trol. Ondertussen is Laurel verliefd op David, een mens, en op Tamani, een elf.

Het verhaal van het eerste boek van Wings is het oude identiteitscrisis verhaal van een jonge meid in een magische wereld waarin twee jongens haar leuk vinden. Hoewel dit natuurlijk zeer cliché aan het worden is, is het Ian dit geval redelijk origineel doordat het ditmaal niet gaat over vampiers maar elven en trollen! Ik vond het verhaal zeer fascinerend om te lezen, zeker omdat de schrijfster niet heeft vastgehouden aan het standaard beeld dat er bestaat van elven. Maar ik moet wel zeggen dat het in het boek erg lang duurt voordat er iets gebeurd. Al met al een leuk verhaal, maar je moet je wel door de bladzijden heen worstelen. Maar voor meiden, trouwens ook jongens hoor, die van mysterieuze en fantasie verhalen houden is dit een aangename aanvulling op je boekenkast!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Share post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *